O NAMA

stranica o nama

Istorijat kompanije

U vekovnoj tradiciji našeg naroda oduvek je utkan poseban odnos prema rakiji. Ona je uvek bila prestiž svake domaćinske kuće i njen ponos. Sa željom da se vratimo našoj tradiciji i korenima i povežemo ih sa zahtevima savremenih potrošača, 1991. godine, na severu Srbije, u Subotici, osnovana je kompanija Simex Original.

Tokom tri decenije postojanja, kompanija je kontinuirano širila svoje poslovanje I unapređivala proizvodnju, spajajući tradicionalne tekovine i najsavremeniju tehnologiju u proizvodnji. Ovo je bio siguran recept za uspeh, zahvaljujući kome se Simex Original pozicionirao kao jedan od najvećih i najprepoznatljivijih proizvođača voćnih rakija i alkoholnih pića u Srbiji, koji svoje proizvode plasira pored domaćeg i na brojna izvozna tržišta regiona,Evrope, Rusije I Kine.

Kontinuirano ulaganje u inovacije, razvoj i modernizaciju tehnoloških procesa, opreme i kadrova presudno su uticali na postignuti visok standard i vrhunski kvalitet proizvoda. Simex Original danas predstavlja model uspešne i moderne industrije alkoholnih pića koja detaljno prati zahteve domaćeg i inostranih tržišta i uživa respekt i poverenje i potrošača i poslovnih partnera.

kazani

Kompanija Simex

U želji da se vratimo tradiciji i našim korenima rodila se ideja o proizvodnji domacih rakija. Kompanija Simex Original se nalazi na samom severu Srbije, u Subotici, i od svog osnivanja 1991. godine teži razvoju sopstvenih proizvodnih pogona i unapredenju tehnoloških procesa u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Dugogodišnji trud i stalno usavršavanje ucinili su da Simex danas postane jedan od najmodernijih proizvodaca vocnih rakija i alkoholnih pica u našoj zemlji.

Mi gradimo modernu tradiciju! Kao rezultat kontinuiranog rada i praćenja promena u navikama i zahtevima potrošača, odlučili smo se da ponudimo našim konzumentima modernu paletu proizvoda, prepoznatljivog tradicionalnog kvaliteta.

Naša vizija je da postanemo lider u proizvodnji voćnih rakija i alkoholnih pića u regionu.

Proizvodnja i kapaciteti

Visok kvalitet i konstantno širenje palete proizvoda, bila je i ostala zaštitni znak kompanije Simex Original. Rezultat uspešnog tridesetogodišnjeg poslovanja jeste bogat asortiman od preko 60 proizvoda kojima ispunjavamo zahteve i zadovoljavamo ukuse i najprobirljivijih potrošača.

U našoj destileriji proizvodnja je organizovana u skladu sa najsavremenijim svetskim standardima kontrole kvaliteta i proizvodni pogoni Simex Originala ispunjavaju najrigoroznije zahteve u pogledu sanitarno-tehničkih uslova. Kontinuirano usavršavamo tehnološke procese i podižemo nivo kvaliteta proizvoda i procesa.
Celokupan proces, počev od ulaska voća u fabriku, proizvodnje pa do isporuke kupcima, kontroliše ekspertski tim tehnologa. Koristimo isključivo sirovine vrhunskog kvaliteta, voće domaćih proizvođača, kako starih autohtonih sorti tako i novih kvalitetnih rakijskih voćnih sorti. Kapacitet naše proizvodne linije je 6.000 jedinica po satu.

Kvalitet i standardi

Strateško opredeljenje kompanije Simex Original je proizvodnja kvalitetnih I zdravstveno bezbednih proizvoda i to smo postigli uvođenjem standarda IFS, koji predstavlja široko primenjen svetski standard kontrole bezbednosti proizvoda i nivoa kvaliteta proizvođača. Proizvođačima koji su spremni da odgovore na visoke zahteve ovog standarda, uvođenje IFS-a pruža mogućnost da steknu poverenje potrošača i osiguraju njihovu zaštitu proizvodeći bezbedne i kvalitetne proizvode.
Kontroli kvaliteta se poklanja izuzetna pažnja i kontinuirano se ulaže u razvoj novih tehnoloških procesa. U 2022. izvršen je kontrolni audit IFS standard.

Priznanja i nagrade

Naši proizvodi dobitnici su više od 40 prestižnih međunarodnih i domaćih priznanja za kvalitet od kojih izdvajamo zlatnu medalju za Top Pelinkovac i srebrnu medalju za Vučiju rakiju šljiva i dunja na Međunarodnom sajmu PRODEXPO 2022 u Moskvi. Naša kompanija imala je zapažene nastupe i na sajmovima China International Import Expo 2022 in Shanghai, kao i Prowein Dusseldorf 2022 in Germany.